Kids Globe Kor 6 st. av rasen Holstein 1:32

Kids Globe Mysiga Holstein kor i hårdplast för bästa hållbarhet. Holstein kallas även "Svensk Låglandsboskap". Tillverkade av Kids Globe och passar till deras övriga leksaker som ladugårdar och djurstallar. Skala: 1:32. Längd: 9  cm.

Mer detaljer

36 objekt

149 kr

I LAGER - Leveranstid 1-3 vardagar

Din beställning skickas idag om du beställer inom:

Dela
Rek. ålder från: 3

Varumärke Kids Globe

Visa eller dölj

Kids Globe är specialiserade på att tillverka stall, ladugårdar, maskinhallar och andra leksaker inom lantbruket. Alla deras leksaker har en fantastik och gedigen konstruktion i trä. Deras byggnader passar ihop med Siku, Bruder och Schleich och liknande leksaker. Det är ett familjeföretag som utvecklat och tillverkat dessa leksaker i decennier och de säljs över hela världen.

Gå till Kids Globe
Beskrivning

Kids Globe Mysiga Holstein kor i hårdplast för bästa hållbarhet. Holstein kallas även "Svensk Låglandsboskap". Tillverkade av Kids Globe och passar till deras övriga leksaker som ladugårdar och djurstallar.

Rek. ålder från 3 år.

I paketet ingår det
- 2 st stående kor.
- 2 st. liggande kor.
- 2 st. kor som står upp och äter.

Storlek
- Längd: 9 cm.
- Bredd: 2 cm.
- Höjd: 5 cm.

Holstein-Frisisk nötboskap (HF), är en svartbrokig nötkreatursras, en variant av låglandsboskap, av utpräglad mjölkkotyp.I äldre tid räknades Holstein som en huvudsakligen rödbrokig boskap som förekom främst i Friesland, Nordholland, Utrecht, på öarna i Sydholland samt övriga ställen i det övriga Nederländerna.

Från dessa trakter skedde en omfattande export, och redan i början av 1900-talet förekom rasen i stort sett i alla världsdelar. I Dessa inblandades den Ostfrisiska nötboskapen, som huvudsakligen bestod av svartbrokiga djur, men omkring 13 % rödbrokiga och 6 % helt rödbruna. Från importerade djur av Ostfrisisk nötboskap skapades de första svenska bestånden av Svensk låglandsboskap.

Dagens kreatursstam härstammar från två avelsföreningar i USA, som arbetade med import från Nederländerna och slogs samman 1885. Under avelsarbetet satsade man på utveckling av allt större djur med högre avkastning. Från 1970-talet har en omfattande inseminering med Holstein-Frisisk nötboskap skett i bestånden av Svensk låglandsboskap, och de båda raserna närmat sig varandra.

Källa, https://sv.wikipedia.org/wiki/Holstein-Frisisk_n%C3%B6tboskap

Datablad
Rek.ålder fr. år3
Diskussion
Recensioner
Frågor (0)

Det finns inga frågor just nu


Tack för din fråga! Den har skickats till vår support.
Ställ en fråga
Göm formulär

Produktvideo11 andra produkter i samma kategori

Kunder som köpt denna produkt köpte också: