Radiostyrd Bil Whelon Monstertruck Jamara Litium Jon 1:12 - 35 km/h

Radiostyrd Bil Jamara Monstertruck Whelon Litium Jon 2,4 Ghz, en supertuff 4-hjulsdriven monstertruck som är riktigt populär! Populär på grund av att priset är riktigt bra och att man får mycket prestanda för pengarna. Coolt chassi och elektroniken är vattensäker och skyddad mot fukt. Dags att ge sig ut på nya äventyr! Det ingår 2 st. uppladdingsbara kraftiga batterier, Li-Ion batterier, 3,7 volt, 1500 mAh, 5,55 Wh. Topphastighet på hela: 35 km/h. Skala: 1:12. Längd: 35 cm.

Mer detaljer

17 objekt

1 149 kr

I LAGER - Leveranstid 1-3 vardagar

Varumärke Jamara Visa eller dölj

Jamara är välkända för deras radiostyrda leksaker och för deras leksaker som barnen själva kan köra. Det är ett tyskt företag som startade 1973 och är helt specialiserade på leksaker av hög kvalitet. Leksakerna har en snygg design, bra funktioner och optimal prestanda. Vi erbjuder stora delar av Jamaras sortiment och har därför ett mycket nära samarbete med dem.

Gå till Jamara
Beskrivning

Radiostyrd Bil Jamara Monstertruck Whelon Litium Jon 2,4 Ghz med en topphastighet på hela 35 km/h. En radiostyrd Monstertruck Whelon, som är riktigt populär pga. att priset är riktigt bra och att man får mycket prestanda för pengarna. Bilen har även så klart en härlig körkänsla och den tar sig fram bra i terrängen. Den är hela 35 cm lång och storleken gör att den ännu roligare att köra. Smuts, sand och att köra igenom vattenpölar är inga problem för hjulaxlarna är i stål och dem har höga däck med kraftigt mönster.

Elektroniken är extremt stänkskyddad för att inte ta skada för fukt. Den unika konstruktionen gör att Whelon lämpar sig till att köra med utomhus. Alla däck har ett eget kullager av hög kvalitet. Bilen har en bra fjädring för att tåla stötar och för att kunna köra på ett guppigt underlag. Den har en kraftfull 4WD (fyrhjulsdriven  motor) som gör att den tar sig fram på många olika ytor.

Ålder
- I bruksanvisningen står det, Rek. ålder för att köra själv 8 år.
- Rek. ålder från: 7 år med vuxens sällskap.

Batterier ingår till bilen
- Bilen: 2 st. uppladdningsbara Li-Ion 3,7 volt batterier ingår. ,(Nickel-metallhydrid), 3,7 V, 1500 mAh.
- Li-Ion står för Litium-ion, är ett kraftigt batteri som ofta används för RC Radiostyrda bilar. Batteriet har låg vikt, bra prestanda och goda miljöegenskaper. Håller i ca 2-3 år om man sköter laddningen rätt, eller ca 500 st laddningar.
- Det finns även en övervakningskrets i batterierna som skyddar mot överladdning och överhettning.

- Ett uppladdningsbart litium batteri ska inte laddas ur helt, då försvinner dess prestanda. Om det laddas ur helt ska det laddas upp igen snarast. Det är inte bra för batteriet om det ligger urladdat under längre tid. Den låga och befintliga urladdningen kommer då att ladda ur batteriet helt och då tar batteriet skada. Så till att inte köra slut på batteriet helt och ladda i tid.
- Li-ion batterier ska förvaras svalt men ej under 0° celsius när de inte används. De ska ha runt 40-50% laddning, då de ej används, för att maximera livslängden.

Batterier ingår ej till handkontrollen
- Handkontroll: 4 x AA, 1,5 volt, ingår ej.

- Batterier kan du köpa hos oss, klicka här.

Funktioner
-
Topphastighet: 35 km/h.
- Körtid: ca 20-30 min.
- Laddtid: ca 3 timmar.
- Via fjärrkontrollen kan man finjustera: gasen, styrningen mm.
- Vi handkontrollen kan man justera hjulinställningen och gasreglaget känslighet.
- Avtagbart chassi genom att enkelt lossa 4 st. sprintar i stål. Bra om man ska rengöra bilen och för att sätta i batterierna.
- 2 st. kanalar. 1 st. för att köra framåt och bakåt. 1 st. för att svänga vänster och höger.
- Elektronik är helt stänkskyddad från vatten
- Helt kapslad dammsäker växellåda
- Cardan drivaxlar fram
- Kraftiga stötdämpare fram och bak för riktigt tuff körning.
- Fullfjädring, spjällvinkel och spårjusterbar.
- SuperSoft High-Grip Performance-däck.
- Hög roterande 500 borstad motor.
- CNC-bearbetad aluminiumfinkad kylflänsar på motorn.
- Robust stöttåligt chassi i plast.
- Optimal balanserad chassi med central motor, regulator och servostyrning.
- Servo styrning för bästa körkänsla.

- Fräckt chassi med coola dekaler.

Paketet innehåller

- 2 st. batterier Li-Ion, (Nickel-metallhydrid), 3,7 V, 1500 mAh, 5,55 Wh.
- 1 st. 5 volts laddare som kopplas in i ett 230 volts uttag, för att ladda batterierna till fordonet
- 1 st. batterihållare, som används vid anledning.

- 1 st. 4-hjulsriven monstertruck
- 1 st. handkontroll 2,4 GHz


Detta fordon har 2,4 Ghz - Frekvens styrning
- 8 personer kan samtidigt köra var sitt fordon, totalt 8 st. fordon kan köras samtidigt.
- Även liknande fordon med 2,4 Ghz kan köras samtidigt, tex. andra radiostyrda bilar och radiostyrda fordon.
- Vanliga frekvenser på radiostyrda leksaker är 27 Mhz, 40 Mhz eller 2,4 Ghz.
- Kör man leksaker med 27 Mhz eller 40 Mhz samtidigt, så stör signalerna varandra och bilarna kan därmed inte köras samtidigt.

Storlek
- Skala: 1:12.

Det betyder att leksaken är 12 gånger mindre än det verkliga fordonet.
- Längd: 35 cm
- Bredd: 28 cm
- Höjd: 16 cm
- Vikt: 1 kg


Fakta om Litium Jon batterier
Batterierna är oerhört kraftfulla och ger din bil suveräna prestanda och lång körtid. Man måste dock vara medveten om att Lithium-batteri är känsliga. När batterierna når 3.0V så kommer bilen stängas av. Då ska man INTE köra mer förrän man har laddat batterierna igen. Fortsätter man att köra utan att ladda kommer battericellerna gå sönder. När en Lithium-batteri går under 3V så kommer det förstöras och kan inte användas igen.

Följ nedanstående steg för att hålla batterierna fräscha.
- Första gången MÅSTE batterierna laddas fullt. När laddarens lampor lyser grönt är batterierna färdigladdade.
- När laddarens lampor lyser grönt MÅSTE batterierna tas ut ur laddaren. Batterierna ska INTE sitta kvar i laddaren.
- När du kört färdigt med bilen SKA batterierna tas ut ur bilen och förvaras löst.
- Kör du inte på en längre period ska batterierna underhållsladdas minst 1 gång / månad.


Litium Jon batterier har hög kapacitet i förhållande till deras storlek i vikt och volym. Man brukar säga att de har ca 400 Wh/liter eller 200Wh/kg. Wh står för watt timmar. Batterierna har en skyddskrets PCM, Protection Circuit Module, som höjer säkerheten, förhindrar överladdning och djupurladdning mm. Dessa påminner om blybattericeller när det gäller laddningen. Spänningen vid laddning är mycket noga specificerad för att upprätthålla säkerhet och batterilivslängd. Nominell cellspänning är 3,6-3,7V och du laddar med 4,20V +/- 0,05V. Laddströmmen är också specificerad och övervakad, i synnerhet i början av laddning av ett helt urladdat batteri (ner till runt 2,5V/cell). Tekniken för laddning påminner om blybatterier, men man kan ladda mycket snabbare, laddning sker på ca 2-3 timmar. Du kan ladda upp ett Li-Ion batteri till c:a 90 procent på 2-3 timmar, men de sista 5-10 procenten av kapaciteten tar ytterligare c:a 2 timmar. Under laddningen övervakas också balanseringen, spänningsnivån, mellan de enskilda cellerna i batteripacket. Övervakningen sker med en elektronisk krets,VBB, som kan vara ett kretskort och är oftast kombinerat med skyddskretsen PCM. Litium-jon behöver inte och ska inte urladdas i onödan, detta gäller i synnerhet djupa urladdningar. Dessa batterityper kan med fördel laddas upp innan de är helt tömda, till skillnad från NiCd/NiMH. Litium Jojn batterier har ingen minneseffekt och de kräver ingen rekonditionering. Självurladdningen är också låg och batterierna ska förvaras i rumstemperatur. De bör inte lämnas med laddaren ansluten onödigt lång tid efter full laddning med undantag för de blybatterier som är särskilt avsedda för stand-by drift.

Diskussion
Frågor (0)

Det finns inga frågor just nu


Tack för din fråga! Den har skickats till vår support.
Ställ en fråga
Göm formulär
Recensioner

Sammanställning

5

(1 Recensioner)

Välj rad nedan för filtrering

 • 5
  (1)
 • 4
  (0)
 • 3
  (0)
 • 2
  (0)
 • 1
  (0)

Skriv en recension

Betyg 
2018-04-29

Monstertruck

Jätte bra

   Skriv en recension

   Radiostyrd Bil Whelon Monstertruck Jamara Litium Jon 1:12 - 35 km/h

   Radiostyrd Bil Whelon Monstertruck Jamara Litium Jon 1:12 - 35 km/h

   Radiostyrd Bil Jamara Monstertruck Whelon Litium Jon 2,4 Ghz, en supertuff 4-hjulsdriven monstertruck som är riktigt populär! Populär på grund av att priset är riktigt bra och att man får mycket prestanda för pengarna. Coolt chassi och elektroniken är vattensäker och skyddad mot fukt. Dags att ge sig ut på nya äventyr! Det ingår 2 st. uppladdingsbara kraftiga batterier, Li-Ion batterier, 3,7 volt, 1500 mAh, 5,55 Wh. Topphastighet på hela: 35 km/h. Skala: 1:12. Längd: 35 cm.

   Skriv en recension och få en rabattkod 5%
   *Giltig 20 dagar

   Produktvideo