• Snabb leverans 1-3 vardagar
  • Öppet köp 365 dagar
  • Frakt från 59 kr till 69 kr
  • Fri frakt vid köp över 899:-
  • Garanti 2 år på alla varor

Silo och tillbehör

Plansilo och silotorn med tillbehör

En silo används för att förvara foder till djuren. Bonden skördar foder så som ensilage, majs och andra spannmål. Sedan kan bonden placera fodret i en silo för att förvara. Bonden kan sedan hämta foder ur silon regelbundet och utfodra djuren. Det finns två olika sorters silo, nämligen plansilo och silotorn. En...

Plansilo och silotorn med tillbehör

En silo används för att förvara foder till djuren. Bonden skördar foder så som ensilage, majs och andra spannmål. Sedan kan bonden placera fodret i en silo för att förvara. Bonden kan sedan hämta foder ur silon regelbundet och utfodra djuren. Det finns två olika sorters silo, nämligen plansilo och silotorn. En plansilo står plant på marken och brukar tillverkas av betong och i vårt sortiment finns de också av trä. I verkligheten kan de vara riktigt stora och rymmer massor av djurfoder. För att skydda fodret från väder och vind så brukar bonden täcka över med siloplast och lägga gamla förbrukade däck ovanpå så att plasten inte blåser iväg. Plasten gör också att fodret konserveras och inte blir dåligt. När fuktigt gräs placeras med plast runt om så att det inte kommer in något syre kallas det att gräset ensileras och processen kallas fermentering. På så sätt tillverkas ensilage. Siloplast och däck finns som tillbehör i vårt sortiment. I vårt sortiment finns också plattor som liknar betongplattor. Med dessa kan barnen bygga ett stabilt och bra underlag för sin silo eller lägga plattorna framför silon så att det blir lättare att köra dit med traktorn.

En annan typ av silo är silotorn, även kallad tornsilo. Dessa är smidiga då de upptar mindre plats på gården och bonden kan enkelt hämta foder ur silotornet. Fodret fylls på ovanifrån och nedtill finns en lucka där bonden kan hämta den mängd foder som behövs. I verkligheten så kan ett silotorn variera mycket i storlek. De jättestora kan användas för att förvara stora mängder foder. Om bonden har massor av djur kan hen då hämta foder med traktorn och släp. Mindre silor kan stå inne i ladan eller liknande och här kan bonden hämta en hink eller skottkärra med foder till sina grisar eller höns. Idag finns det även automatiska silor som utfodrar djuren en viss mängd foder själv vid en inprogrammerad tidpunkt varje dag.

I en silo kan bonden förvara olika slags foder till många av gårdens djur så som kreatur, hästar, grisar, höns med mera. I sortimentet finns leksaksmajs som tillbehör och detta kan användas i både plansilo och tornsilo. I sortimentet finns också säckar där foder kan förvaras och förflyttas med traktorns pallgafflar.

Läs mer

Filter

Pris

25 kr - 200 kr

Rekommenderad ålder (från)

3 år - 3 år

Varumärke

Visar 1 - 9 av 9 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 9 av 9 artiklar