• Snabb leverans 1-3 vardagar
  • Öppet köp 365 dagar
  • Frakt från 59 kr till 69 kr
  • Fri frakt vid köp över 899:-
  • Garanti 2 år på alla varor

Micki

Kvalitativa och gedigna leksaker från Micki

Micki är ett svenskt väldigt känt varumärke som grundades år 1944 och som har flera klassiker inom leksaker. De har tex. Pastaset med gryta, shoppingkorg, köksredskap, tårtor och mycket mer. Micki är ett svenskt anrikt varumärke som verkligen står för kvalitet. Här nedan visar vi en del av deras sortim...

Kvalitativa och gedigna leksaker från Micki

Micki är ett svenskt väldigt känt varumärke som grundades år 1944 och som har flera klassiker inom leksaker. De har tex. Pastaset med gryta, shoppingkorg, köksredskap, tårtor och mycket mer. Micki är ett svenskt anrikt varumärke som verkligen står för kvalitet. Här nedan visar vi en del av deras sortiment. De saluför även SkrållanLundby dockhus, samt har licens på leksaker från Bamse och Pippi med flera.

För Micki är produktutveckling mycket viktigt. De utgår alltid från barnens behov och hur de vill leka. På så sätt kan de tillverka pedagogiska och skojiga leksaker som tilltalar barnen. De har alltid koll på den senaste tekniken och trender samt forskning om barns lek. Tack vare detta kan de utveckla och tillverka dessa fantastiska leksaker. Säkerhet och kvalitet är såklart a och o när det gäller leksakstillverkning. Mickis leksaker går igenom ett flertal säkerhetstester före de levereras. Micki använder alltid hållbara och gedigna material när de tillverkar sina leksaker. De är gjorda av material så som trä, tyg, stål med mera.

Historien om Micki började på orten Gemla utanför Växjö i Småland. Här bodde en man vid namn Alexis Westerdahl. På den tiden var det inte en självklarhet att alla barn ska ha tillgång till roliga leksaker, vilket Alexis ville ändra på. Året var nu 1866 och några årtionden senare fanns det ett flertal leksaksfabriker som drevs av olika invånare i Gemla. En man som drev en av leksaksfabrikerna fick sex barn och den äldsta hette Georg Aronsson. Georg var inte nöjd med sitt arbete utan hade en dröm om att själv starta en leksaksfabrik. Han kom på idén om Micki-Kul, en leksaksfigur som bestod av flyttbara kulor och som kom att bli den första produkten. Georg fick även med sina syskon på tåget. De hade verkligen tur då Georg kom i kontakt med en leverantör som var villig att beställa hela 20000 stycken Micki-Kul på ett bräde! Detta skedde år 1945 när Micki ännu inte hade någon fabrik. Efter hårt arbete kunde de leverera den stora beställningen. Mickis kända figur som finns i deras logga är inspirerad från Micki-Kul figuren som ser ut som en mus, eller kanske är det en björn :-) År 1991 får Micki licens för Pippi och börjar tillverka Pippileksaker. Idag har Micki även licens för bland annat Bamse. År 1997 köper Micki Leksaker upp Lundby dockskåp. Micki Leksaker har nu både eget varumärke samt saluför andra varumärken i Mickifamiljen. Än idag är Micki Leksaker ett familjeägt företag och drivs nu av den tredje generationen Aronsson. Huvudkontoret, lager och även produktutvecklingen ligger fortfarande på den lilla orten Gemla. Idag är Micki en av Sveriges ledande leksaksleverantörer.

Läs mer

Filter

Pris

75 kr - 600 kr

Rekommenderad ålder (från)

0 år - 4 år

Varumärke

Visar 1 - 48 av 76 artiklar
Till toppen av sidan
Visar 1 - 48 av 76 artiklar